Mrt

Dilimizin Zenginlikleri projesi okul etkinlikleri kapsamında bu ayki faaliyet konumuz "Mesnevi'den Hikayeler " konumuzla ilgili tüm sınıflarımızda"Anlamını Bul", "Kelime Türetme", "Kare Bulmaca", "Öykü Kartları hazırlama ve kartlarla anlatım"  etkinlikleri düzenlendi.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri projesinde Şubat ayında tüm sınıflarımızda, "Anlat bakalım", "Drama ile Atasözü/Deyim anlatma", "Atasözü/Deyim Resimleme" etkinliği düzenledik.

Şbt

Okulumuz öğretmenlerinden Ümmü Gülsüm Bayrak ve Arzu Uçan  bu projeyi 6.ve 7.sınıf öğrencileri ile yürütmektedirler. Projemizin amacı su kirliliğinin önlenmesi,su tasarrufu yapmak, su kaynaklarının korunması konusunda öğrencilerimizi bilgilendirmek ve bu bilinci kazandırmak. Projede Portekiz,İspanya,Polonya ve Türkiye den öğretmen ve öğrenciler vardır. Ögrencilerimizin hazırladığı poster ve logolar aşağıdadır.

Şbt

Okulumuz öğretmenlerinden Filiz Solak 9 öğrenci ile birlikte bu projeyi yürütmektedir.

İletişim ve sosyal medyanın önemi konularının işleneceği,öğrencilerin web2 araçlarını kullanmayı öğrenme şansı bulacağı,ders dışı farklı etkinliklerde yer alma şansı ile teknolojik ve sosyal beceriler geliştirebilecekleri bir proje olması amaçlanmaktadır.Öğrencilerin hazırladığı poster ve logolar aşağıdadır.

Şbt

İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVI E-KILAVUZU Aşağıdaki Linktedir.

Başvurular 13 Şubat – 1 Mart 2024 tarihleri arasında okulumuzdan yapılacak  olup, Ailenin 2023 senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 111600,00 (yüzonbirbin altıyüz)  TL'yi geçmemesi gerekir. Detaylı başvuru şartları E-Kılavuzda mevcuttur. Gelir durumunu gösteren belgeleri (onaylı), eşi çalışmıyorsa çalışmadığını gösteren belge(SGK ya da E- devlet üzerinden) ve EK-1 Formu doldurularak başvuru işlemleri için Okul Müdür Yardımcımız Mehmet Fatih ÇAMLIDERE  ile görüşebilirsiniz.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu için aşağıdaki linke tıklayınız.

Başvuru Şartlarını öğrenmek için aşağıdaki linke tıklayınız.

EK-1 Formunu indirmek için aşağıdaki linke tıklayınız.

Ock

Okulumuz "Dilimizin Zenginlikleri projesi " Ocak ayı "Dede Korkut okumaları" faaliyetleri kapsamında tüm sınıflarımızda, Anlamını Bul, Hatırlatmaca, Anahtar kelimeler ile hikaye yazma etkinlikleri düzenlenmiştir.

Ock

Okulumuzda son hafta etkinlikleri kapsamında sınıflarda kitap okuma ve bilgi yarışması yapıldı, sportif faaliyetler yapıldı, sınıflarda tiyatro ekibimiz tarafından tiyatro gösterileri yapıldı, satranç turnuvası düzenlendi, Masa Tenisi turnuvası düzenlendi, öğretmen ve öğrenciler arası voleybol maçı yapıldı, sınıflarda kahvaltı film izleme gibi çeşitli faaliyetler gerçekleştirildi ve öğrenciler arası Futsal turnuvası düzenlenerek 1. olan takıma ödülleri Müdür bey tarafından takdim edildi. Ayrıca önce Ulu Cami'ye daha sonra da Kütahya Hava Şehitliğine öğrencilerle birlikte gezi yapıldı.

Ock

Bugün 8.sınıf öğrencilerimize, sınıf rehber öğretmeni arkadaşlar ile dinlenme ve motivasyon amaçlı Çamlıca'da kahvaltı ve doğa yürüyüşü etkinliği düzenledik. Katılan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Okulumuzda "Dilimizin Zenginlikleri" projesi etkinlikleri devam ediyor. Proje kapsamındaki faaliyetlerden olan YUNUS EMRE konusunda çalışmalar yapılıp etkinlikler düzenlendi.

Ekm

Sabah namazı buluşmaları projemize 7 Ekim'de ( bu cumartesi) ULUCAMİİ ile başladık. Bu hafta ilk Sabah namazı buluşmamızı Ulu Camii'nde eda ettik. Katılan öğretmen, veli ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

7/E Sınıfından öğrencimiz  Hasan ERKELER Denizli’ de düzenlenen Kig Boks turnuvası “Minikler Kig Boks” kategorisinde finale kadar yükselmiş ve İKİNCİLİK derecesini elde etmiştir. Öğrencimizi ve emeği geçen antrenörlerini tebrik ederiz.

Ekm

8/A öğrencimiz Emine Naz BAYRAK Sosyal Bilimler Lisesi'nin düzenlediği "Peygamberimiz ve Gençlik" konulu kompozisyon yarışmasında İl 3.'sü olmuştur. Öğrencimizi ve danışman hocamız Mahmut TORAMAN’ı tebrik ederiz.

Ekm

Okulumuz Mevlidi Nebi kutlama programımızı Fuatpaşa Camiinde gerçekleştirdik. Fuat Paşa Camii ile yapılan işbirliği kapsamında Mevlidi Nebi haftası programımızı Fuatpaşa Camii'nde tüm öğrenci, öğretmenlerimiz ve velilerimizle beraber kutladık. Programa katılan öğretmen, öğrenci ve programa destek veren Cami İmamı Adem Hocamıza teşekkür ederiz.

Ekm

13/09/2023 Çarşamba 5.sınıf Erkek öğrencilerimiz, 14/09/2023 Perşembe Kız öğrencilerimiz ile Germiyan sokak, Kütahya Kent tarihî müzesi, Takvacılar Camii, İshak fakih Camii, Macar Evi, Müze, Öğle namazı Ulu Camii, Dönenler Mevlevihane’sinden oluşan "Çevremizi Tanıyalım" Etkinliğimizi gerçekleştirdik. Katılan tüm öğrenci ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ederim.

Ağu

EGEP kapsamında Halk Eğitim Müdürlülüğünden alınan izinle velilerimize "madde bağımlılığı farkındalık eğitimi" verilmiştir. Rehber öğretmenimiz Samet KİLİTÇİ tarafından gerçekleştirilen madde bağımlılığı farkındalık eğitimi ile velilerimize madde bağımlılığı ile ilgili bilgilendirme eğitimi yapılmıştır. Eğitime katılan tüm velilerimize ve rehber öğretmemiz Samet KİLİTÇİ'ye teşekkür ederiz